Promjena na čelu
6

Vico Zeljković novi predsjednik Borca

Klix.ba
Vico Zeljković (Foto: FK Borac)
Vico Zeljković (Foto: FK Borac)
Dojučerašnji potpredsjednik Borca Vico Zeljković izabran je za prvog čovjeka kluba iz Platonove ulice, jednoglasnom odlukom delegata na Skupštini kluba, koja je održana večeras u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu.

Na taj način usvojena je i ostavka sad već bivšeg predsjednika Branka Kovačevića, koji je kooptiran u Upravu kluba u kojoj su ostali Mario Keserović, odnosno Viktor Latinović.

Uprava Borca bit će osvježena novim licima, Dragomirom Batarom, Đorđem Grubišićem i Ljubom Tomićem.

Na Skupštini Borca, kojom je predsjedavao Dragan Tolimir, bilo je prisutno 22 od 27 članova, jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu Uprave u periodu od 1. januara 2017 do 1. maja 2018. godine, kao i ostavke braće Pušić, Vedrana i Damira, ali i Darka Milunovića, odnosno Svetozara Petkovića.

Na identičan način je usvojen i prijedlog o izmjeni i dopuni Statuta kluba koji se odnosi na tačku 22, a tiče se članstva Skupštini kluba.

"Velika odgovornost je i na meni i mojim saradnicima. Riješili smo decenijski problem kluba, dug prema ŠF Džaja i to vansudskim poravanjem ovjerenim kod notara. Također, izvojevali smo pobjedu na IO NS BiH, jer je žrijeb Premijer lige BiH zakazan za sutra odgođen, a naš predmet je u UEFA-i. Hvala Mili Kovačeviću na pomoći da se delegira i da sve ode u evropsku kuću nogometa, koja će odlučiti da li možemo da ostanemo. Nadamo se da će UEFA presuditi u korist Borca, ali i ako ne bude tako, ne treba to shvatiti tragično jer i da igramo Prvu ligu RS cilj će nam biti vraćanje dugova. Naš osnovni cilj je bio da klub živi, da se ne gasi, jer samo ako živi može da rješava dugove i probleme. Dug prema dobavljačima, radnoj zajednici, igračima iznosi 2.274.246 KM. To je dug koji je pronađen, i procjena je da to možemo da riješimo sa 1.300.000 KM", bile su prve riječi novog predsjednika Borca Zeljkovića u obraćanju predstavnicima medija.

Prozivka igrača pred početak priprema zakazana je za sutra u 10:00 sati.