Nogomet
458

Via Zenica: Poslušajte novu navijačku pjesmu pred meč protiv Izraela

Piše: E. M.
Pohod reprezentacije BiH prema Evropskom prvenstvu u fudbalu od večeras prati navijačka pjesma "Via Zenica".

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Haifi odigrati kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela za odlazak na Evropsko prvenstvo, a tim povodom u okviru projekta "Zenica, moj grad" u produkciji "Radio Zenit" snimljena je nova navijačka pjesma i spot "Via Zenica".

Ideja za pjesmu nastala je nakon što je naša reprezentacija ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a upravo u Zenici su igrali svoje kvalifikacione utakmice koje su bile veoma posjećene.

Glavni i odgovorni urednik "Radio Zenit" Senad Bajramović za Klix.ba je kazao kako je reprezentacija svoje najveće uspjehe zabilježila u Zenici te da je ovo bio način da im se Zenica oduži.

"Cilj nam je još bio da pokažemo da mladi ljudi u Zenici mogu uraditi dosta samo ako im se pruži prilika. Pjesmu su napisali i otpjevali mladi zenički umjetnici, a i djeca koja su glumila u spotu su mališani Omladinskog fudbalskog kluba Zenica. Spot su snimali i režirali Dino Šehić i Jasmin Pivić, momci koji su svojim radom otputovali u London gdje su predstavljali našu državu na takmičenju za kratki film", izjavio je Bajramović.

Pjesma je snimljena u okviru četvrte faze projekta "Zenica moj grad" kojeg su svake godine pa i ove podržali BHTelecom, ArcelorMittal i drugi privredni subjekti koji su prepoznali trud i rad na promociji grada Zenice.