Nogomet
0

Veznjak Stokea udario biciklistu i pobjegao

Totalsport
Velika je kampanja pokrenuta na društvenoj mreži Twitter kako bi se identificirao bahati vozač automobila koji je prošle sedmice u blizini Manchestera srušio biciklistu i uz smijeh napustio mjesto nesreće.

Otkrilo se na kraju da se radi o veznom nogometašu Stokea Stevenu Nzonziju (24) koji se sada nalazi pod policijskom istragom. Francuz je prošli četvrtak u mjestu Haleu oborio profesionalnog biciklistu Roba Lockharta koji je u tim trenucima trenirao. Lockhart je zadobio ogrebotine po licu i lakši potres mozga, a bicikl mu je znatno oštećen.

Nzonzi je nakon incidenta mirno parkirao automobil na mjestu gdje je to zabranjeno i otišao do bankomata. Lockhart mu je prišao i zatražio ga da razmijene podatke o osiguranju, na što se nogometaš samo nasmijao. Kada je biciklist izvadio mobitel kako bi fotografirao automobil i registarske pločice, Nzonzi mu je dobacio:

"Nikad me nećeš identificirati jer imam inozemne tablice".

No, dvoje je prolaznika fotografiralo i automobil i vozača i slike su završile na Twitteru nakon čega je krenula velika potraga za bahatim bogatašem. U priču se uključio i legendarni britanski olimpijac, Sir Chris Hoy. Osvajač šest olimpijskih zlata u biciklizmu podijelio je sliku na Twitteru i zamolio svoje pratitelje da se uključe u potragu koja je na kraju rezultirala identificiranjem Nzonzija.

Nogometaš i njegov klub su zasad odbili komentirati incident, a iz policije je samo stigla potvrda da je istraga u tijeku.