Bivši argentinski igrač
29

Veron pohvalio Inter: Niko nije primijetio da su otišli Conte i Lukaku, ekipa je još bolja

D. B.
Juan Sebastian Veron (Foto: EPA-EFE)
Juan Sebastian Veron (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji argentinski nogometaš Intera Juan Sebastian Veron se nada da će Nerazzurri osvojiti Superkup Italije protiv Juventusa, a pohvalio je ekipu za rezultate nakon odlaska trenera Antonija Contea i napadača Romelua Lukakua.

Inter i Juventus se sastaju večeras u Superkupu Italije, a trener Nerazzurra Simone Inzaghi je kazao da favorita nema. Veron ipak vjeruje da će trofej pripasti Interu.

"Inter radi sjajne stvari, zasluženo su lideri u Seriji A nakon što su u 20 utakmica poraženi samo jednom. To nije slučajnost. Također, činjenica da se utakmica igra na njihovom stadionu predstavlja prednost", izjavio je Veron.

On je trenutno predsjednik Estudiantesa, a svojim golom 2005. godine upravo protiv Juventusa donio je Interu trofej Superkupa Italije.

"Utakmicu smo dobili srcem i dušom. Imali smo snažnu ekipu koja je krenula pobjedničkim putem nakon osvajanja Kupa Italije nekoliko mjeseci ranije", prisjetio se Argentinac.

Osvrnuo se i na lošije rezultate Juventusa.

"Allegrijev kvalitet nije upitan, ali gubitak Cristiana Ronalda prije kraja prijelaznog roka je bio težak udarac. Inter je sada korak ispred Juventusa, kao tim i kao grupa. Mislim da je Inter čvršći, a Juve ima i izostanaka te bi to moglo imati utjecaja", kazao je Veron.

Također je govorio i o finansijskim problemima Intera tokom ljeta, kao i o odlasku trenera i ključnog napadača.

"Promijenili su trenera i to nisu osjetili. Zapravo, postali su još bolji. Niko nije primjetio da je Lukaku otišao jer je tim ujedinjen, a došli su i kvalitetni igrači", završio je Veron.