Nogomet
12

Veroljub Salatić za Klix.ba: I dalje sam zainteresovan za nastup u dresu BiH

Piše: A. D.
Veroljub Salatić
Veroljub Salatić
Kapiten Grasshoppersa Veroljub Salatić, koji je rođen u Zvorniku, tokom jesenjeg dijela sezone imao je dosta problema sa trenerom ovog kluba Michaelom Skibeom koji je na kraju ipak popustio, ukinuo Salatićevu suspenziju i vratio ga u tim.

"S obzirom na dugačku pauzu, moj povratak je bio odličan. Na kraju je sve ispalo kako treba, iako se u međuvremenu svašta izdešavalo. Problem je ispao zbog gluposti, a kompletnu priču su napuhali mediji koji su stalno dolijevali ulje na vatru”, izjavio je Salatić za Klix.ba.

Pripreme za proljetni dio sezone u Grasshoppersu počinju u ponedjeljak. Salatić ovog puta nije uspio doći u rodni Zvornik.

"Nisam uspio doći jer sam bio posvećen trenerskom školovanju koje sam nedavno započeo", dodao je, te se osvrnuo na sve učestalije napise o pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"I danas sam vlasnik bh. pasoša, a o eventualnom pozivu novog selektora sam čitao u nekim medijima. Niko me još uvijek u vezi s tim nije kontaktirao, tako da ne bi bilo korektno davati bilo kakve izjave o tome. I dalje sam zainteresovan za nastup u dresu Bosne i Hercegovine, iako su mnogi govorili da se želim ubaciti u tim koji će igrati u Brazilu na Svjetskom prvenstvu", zaključio je kapiten Grasshoppersa.