Nogomet
6

Vermaelen prešao u Romu: Sretan sam, ovo je novi početak za mene

Klix.ba
Thomas Vermaelen
Thomas Vermaelen
Belgijski defanzivac i sada već bivši igrač Barcelone prešao je u Romu.

Roma je dovela Vermaelena na jednogodišnju posudbu, a Vučica ima mogućnost otkupa njegovog ugovora. U Belgijančevom ugovoru stoji da će "igrati kada bude spreman".

Ranije se pisalo o tome da će Roma isplatiti Barceloni 2 miliona eura za posudbu, a da će otkup Vermaelenovog ugovora koštati 10 miliona eura. Međutim, u saopćenju Vučice se navodi da nije određena suma.

Defanzivac je u izjavi za zvaničnu stranicu Rome izjavio da je veoma sretan.

"Veoma sam sretan što sam postao igrač Rome. Radujem se novom izazovu, ovo je novi početak za mene. U novoj sam zemlji i radujem se tome", rekao je Vermaelen.

Spomenuo je nekoliko igrača s kojim će mu biti posebno zadovoljstvo igrati, a među njima je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

"Znam Radju veoma dobro, on mi je prijatelj i mnogo mi pomaže. Poznajem i Szczesnog veoma dobro, pomoći će mi da se uklopim. Njih dvojica su me i nagovarali da dođem u klub, a imali su samo riječi hvale za Romu. Tottija svi poznaju, nije čest slučaj da igrač provede karijeru u jednom klubu. Jedva čekam da zaigram s njim. Džeku također poznajem, teško je igrati protiv njega. Dobro igra glavom i teško se nositi s njim", dodao je Vermaelen.

Karijeru je počeo u Germinal Ekerenu, potom je nastupao za mladi tim Ajaxa, a onda je 2003. godine zaigrao za seniorsku ekipu holandskog kluba. Bio je na posudbi u Waalwijku, a 2009. godine je prešao u Arsenal. Tu je proveo pet godina, nakon čega je potpisao ugovor s Barcelonom. U Barci s enije naigrao zbog čestih povreda. Karijeru će nastaviti u dresu Rome.