Italijanski selektor
30

Ventura: Nezasluženo smo poraženi od Švedske, nismo imali sreće

Klix.ba
Giampiero Ventura (Foto: AFP)
Giampiero Ventura (Foto: AFP)
Švedska reprezentacija je sinoć na domaćem terenu golom Johanssona slavila minimalnu, ali veoma važnu pobjedu rezultatom 1:0 protiv Italije u okviru baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Međutim, nije niti gostujuća ekipa bila bezopasna, nekoliko puta su bili nadomak golu, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

"Ovo je nezaslužen poraz, pa Buffon nije imao uopšte posla. Imali smo prilika, pogodili okvir gola, ali nismo imali sreće. Nadam se da će sudija u Milanu nama dopustiti, što je dopustio večeras njima. Sudija u tako važnoj utakmici ne može imati takav pristup, mora biti pažljiviji. Mi sada imamo obavezu dobiti na San Siru, nadam se da će nas navijači voditi do pobjede", rekao je nakon meča italijanski selektor Gian Piero Ventura.

I Leonardo Bonucci se također ljutit oglasio te se čini kao da je slomio nos u jednom duelu.

"Sada očekujem da San Siro bude uz nas od prve do posljednje minuti. Nije dovoljno reći da smo odlučni, moramo to dokazati na terenu. Moramo se usredotočiti na ponedjeljak, jer Italija mora ići na Svjetsko prvenstvo. Sudija je morao bolje reagirati da spriječi švedsku želju da se ovo pretvori u tuču, ali i mi smo znali odgovoriti. Sada trebamo utakmicu života, jer ovo je jednostavno prevažno", poručio je Bonucci.