Nogomet
34

Vels remizirao sa Belgijom i ostao lider naše grupe

Piše: A. D.
Foto: EPA
Foto: EPA
Među četiri upravo okončana meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za nas su svakako najzanimljiviji oni iz grupe B u kojoj nastupa i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Kipar nije imao problema sa Andorom, dok je Vels priredio iznenađenje osvojivši bod na gostovanju kod Belgije. Tvrdnje našeg selektora koji je nedavno izjavio da jedino naša reprezentacija “može računati na pozitivan rezultat u Belgiji”, pale su u vodu.

Belgijanci su odigrali utakmicu za zaborav, a remijem naravno zadovoljniji mogu biti Velšani koji su tako ostali lideri u našoj grupi. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

Merkis je bio strijelac za rano vodstvo Kipra nad Andorom, a ubjedljivu pobjedu od 5:0 potvrdio je Efrem sa tri pogotka. Peti pogodak bio je djelo Christofija iz penala.

Tabela Vels 8 Izrael 6 Kipar 6 Belgija 5 BiH 2

Andora 0

U grupi H Norveška je kao gost porazila Azerbejdžan rezultatom 1:0. Nordtvelt je postigao jedini gol za goste koji sa šest bodova drže priključak za Italijom i Hrvatskom na čelu ove grupe.

Tabela Hrvatska 9 Italija 9 Norveška 6 Bugarska 3 Malta 0 Azerbejdžan 0

Holandija se oporavila od poraza od Islanda iz prošlog kola, pa je večeras sa šest lopti u mreži stradala Latvija. Dva puta pogađali su Arjen Robben i Klas Jan Huntelaar, uz pogotke Van Persiea, i Brume.

Tabela Island 9 Češka Republika 9 Holandija 6 Latvija 2 Kazahstan 1 Turska 1