Izvinio se
173

Velkoski nakon derbija: Preuzimam krivicu zbog poraza, nema opravdanja za promašaje

Klix.ba
Foto: fksarajevo.ba
Foto: fksarajevo.ba
Ofanzivac Sarajeva Krste Velkosi oglasio se nakon gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva u kojem je ekipa s Grbavica na domaćem terenu slavila rezultatom 2:1 te je istakao da preuzima krivicu za poraz koji je Bordo tim dožvio.

On smatra da nije iskoristio dobre prilike koje je imao na početku utakmice i da mu se kao iskusnom igraču takve stvari ne smiju dešavati.

"Razočarenje poslije utakmice je veliko. Želim preuzeti krivicu na sebe zbog današnjeg poraza. Nisam iskoristio dobre prilike na početku utakmice gdje smo mogli utakmicu okrenuti u smjeru koji nama odgovara. Kao jedan od iskusnijih igrača u ekipi, jednostavno mi se to ne smije dešavati i tu nema opravdanja, bar što se mene tiče", rekao je Velkoski dodavši:

"Danas nismo bili na nivou na kojem smo bili u proteklim sedmicama. Prvi ja, pa svi ostali. Moramo se izdići poslije poraza i pokazati reakciju nadolazećeg vikenda protiv Borca. U današnjem susretu nismo opravdali to što igramo u ovom dresu i toga moramo biti svjesni", kazao je ofanzivac Sarajeva.

Nakon toga, on se zahvalio navijačima na podršci te dodao da Sarajevo ima kvalitet da ostvari dobre rezultate u narednom periodu.

“Koristim priliku da se zahvalim našim navijačima na velikoj podršci, kako jučer, tako i danas i želim poručiti da vjerujem u ekipu, da imamo dovoljno kvaliteta da ostvarimo što bolje rezultate za klub u narednom periodu i da ćemo uraditi sve što možemo na terenu da ih obradujemo u utakmicama koje dolaze", zaključio je Velkoski.

Sarajevo u sljedećem kolu očekuje duel protiv Borca na domaćem terenu, a nakon 16. odigranih utakmica oni se nalaze na četvrtom mjestu sa šest bodova manje od prvoplasiranih Širokog Brijega i Željezničara.