Liga za prvaka
119

Velkoski lijepim pogotkom donio važnu pobjedu Sarajevu protiv Krupe

Piše: K. H.
(Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipa Sarajeva savladala je Krupu u posljednjem meču 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Bordo tim je upisao minimalnu pobjedu na domaćem terenu rezultatom 1:0.

Prvu priliku na meču imali su igrači Sarajeva u sedmoj minuti, ali odličan udarac Halilovića s nekih 12-13 metara okrznuo je prečku. Četiri minute nakon toga, Velkoski je dobro šutirao, ali Fejzić brani njegov udarac.

Nakon početkog pritiska Sarajeva, tempo igre je znatno opao, a to je samo bila uvertira za ono što će se pred kraj prvog poluvremena desiti.

Prvo je Velkoski šutirao loše s 30 metara, nakon toga su domaći igrači loše izveli prekid iz dobre situacije, a onda Velkoski u 45. minuti postiže sjajan pogodak s nekih 20 metara za vodstvo Bordo ekipe od 1:0.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Velkoski koji je zaobišao Fejzića, ali nije uspio šutirati iz teške pozicije, a sličnu situaciju na drugoj strani imao je Fajić koji je također zaobišao Pavlovića te nije uspio ugroziti gol domaćih.

Kako se bližio kraj utakmice, tako je na terenu bilo sve manje i manje dobrih poteza, a u finišu meča Krupa nije imala snage da pokuša stići do jednog boda te je meč završen rezultatom 1:0.

Ovom pobjedom, Sarajevo je smanjilo zaostatak za Širokim Brijegom na četiri boda, dok je Krupa ostala na petom mjestu sa 36 osvojenih bodova.

Tabela: