Nogomet
183

Velkoski i Stojčev donijeli pobjedu Sarajevu nad Veležom

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici 23. kola BHT Premijer lige BiH Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostilo ekipu Veleža. Bordo ekipa je pobijedila rezultatom 2:1.

Sarajevo je od prve minute bilo konkretniji protivnik na terenu i ozbiljno je prijetilo golu Veleža, a to se isplatilo već u 18. minuti, kada je glavom pogodio Velkoski i doveo domaće u vodstvo. Napadi domaćih su se nastavili i nakon postignutog gola sa željom da se napravi veća prednost nad protivnikom. Velež se oslobodio pritiska pred kraj prvog poluvremena, kada su zaprijetili Zvonić i Ćemalović. Prvo poluvrijeme se završilo minimalnim vodstvom Sarajeva.

U prvoj minuti nastavka utakmice uslijedio je hladan tuš za domaće navijače jer je sjajan pogodak za izjednačenje rezultata postigao Hebibović. Primljeni gol je primorao igrače Sarajeva da odlučnije krenu ka golu Rođenih. U 62. minuti je šutirao Stojčev, ali je lopta prošla pored gola Mostaraca. Ipak, precizniji je bio u 75. minuti, kada je donio novo vodstvo Sarajevu udarcem s vrha šesnaesterca.

Do kraja susreta nije bilo golova. Sarajevo je pobijedilo rezultatom 2:1 i tako se bodovno izjednačilo na tabeli sa Širokim Brijegom, Zrinjskim i Željezničarom. Sva četiri kluba imaju po 43 boda. Velež je ostao na sedmom mjestu tabele BHT Premijer lige, a Sarajevo je na trećoj poziciji.