Premijer liga BiH
389

Velkoski golom iz penala donio Sarajevu šestu pobjedu u nizu, na Koševu pala Sloboda

Piše: N. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Slobode rezultatom 1:0.

Bordo tim je tako upisao i šestu uzastopnu pobjedu u Premijer ligu BiH, dok je Sloboda očito u krizi budući da im je poraz na Koševu treći u nizu.

Već u drugoj minuti Sloboda je opasno zaprijetila preko Husejinovića, koji je promašio nemoguće, a uzvratio mu je Ahmetović s druge strane ne iskoristivši zicer koji mu je servirao Hebibović.

Do odlaska na odmor još je samo Crepulja nakon pola sata igre propustio dobru priliku i to je bilo sve za skromno prvo poluvrijeme.

Prvi šut u okvir gola desio se u 47. minuti nakon udarca Ahmetovića, a ključni detalj dogodio se pola sata prije kraja utakmice. Ignjatović je rukom zaustavio udarac Rahmanovića pa je sudija dosudio najstrožiju kaznu. Siguran je bio Velksoki za veliko slavlje domaćih navijača.

Ahmetović je potom propustio još jednu priliku pa se može reći da večeras definitivno nije bila njegova noć, dok je posljednju veliku priliku za Slobodu propustio Adžem u 79. minuti. Ostalo je 1:0.

Sarajevo je s današnjpom pobjedom ostalo na liderskoj poziciji s pet bodova više u odnosu na Željezničar i Zrinjski, dok je Sloboda zadržala peto mjesto.

Tabela: