Neće moći igrati
29

Veliki udarac za Zmajeve: Milošević ostao bez dva povrijeđena nogometaša

H. H.
Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević neće moći da računa na dva reprezentativca u utakmicama sa Lihtenštajnom i Portugalom, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Nakon odrađenih pretraga po dolasku na okupljanje, utvrđeno je da Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović neće moći da nastupe u narednim mečevima.

Kovačević ima povredu mišića stražnje lože potkoljenice, a Tahirović zbog povrede kuka neće biti na raspolaganju selektoru Miloševiću.

Kako saznaje Klix.ba, Tahirović će se već danas zaputiti u Amsterdam gdje će pod nadzorom medicinskog tima Ajaxa pokušati što prije zaliječiti povredu, a očekuje se da van terena bude barem 15 dana.

Ranije je otpao i Rade Krunić, dok je Dennis Hadžikadunić lakše povrijeđen i vjerovatno će biti u pogonu.

Anel Ahmedhodžić ni ovaj put nije došao na okupljanje i neće biti na raspolaganju selektoru Miloševiću, te je umjesto njega naknadno pozvan Renato Gojković iz ruskog Orenburga.

Naši nogometaši će se za duele 7. i 8. kola kvalifikacija protiv Lihtenštajna i Portugala pripremati u Butmiru do četvrtka, kada će odletjeti za Friedrichshafen, a potom se zaputiti za Vaduz.

Podsjetimo, Zmajevi gostuju Lihtenštajnu 13. oktobra u Vaduzu, a potom će tri dana kasnije u Zenici dočekati Portugal.