La Liga
17

Veliki preokret i pobjeda Atletico Madrida protiv Athletic Bilbaa

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Atletico Madrida nakon nevjerovatnog preokreta stigla je do pobjede protiv Athletic Bilbaoa u susretu 12. kola španske La Lige, a konačni rezultat glasio je 3:2 za Madriđane.

Sam početak meča nije donio prevelik broj prilika i opasnih situacija pred jednim ili drugim golom, a u 36. minuti Athletic je stigao u vodstvo. San Jose je šutirao, Oblak sjajno brani uz pomoć stative, ali se lopta odbila na samu liniju gdje je najbliži bio Inaki Williams koji lagano loptu šalje u praznu mrežu.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a igrači Diega Simeonea u 61. mintui stigli su do poravnanja kada je Thomas pogodio za 1:1. Ipak, samo tri minute nakon toga, gosti iz Bilbaoa postižu i drugi pogodak, opet preko Inakija Williamsa koji je asistenciju Ikera Muniaina pretvorio u pogodak.

Činilo se da će Atletico Madrid izgubiti ovaj meč, a onda je Rodrigo u 80. minuti poravnao na 2:2, da bi u posljednjim minutama meča, tačnije u 93. minuti Diego Godin postigao pogodak za veliki preokret Jorgandžija i velika tri boda u borbi za prvo mjesto.

Ovom pobjedom, Atletico Madrid se barem privremeno popeo na drugu poziciju La Lige sa jednim bodom manje od Barcelone, dok Athletic Bilbao ima samo deset bodova i nalazi se na 17. poziciji na tabeli.

Tabela: