Kodri 90 minuta
22

Veliki Joaquin: Sa 38 godina postigao hat-trick protiv Kodrinog Bilbaa za 20 minuta

F. Z.
Joquin nezaustavljiv (Foto: EPA-EFE)
Joquin nezaustavljiv (Foto: EPA-EFE)
Sjećate se Joquina? Da, to je onaj španski nogometaš koji je počeo karijeru 2000. godine u Betisu, a najbolje utakmice odigrao u dresu Valencije. U matični klub vratio se 2015. godine, a danas je zablistao u duelu ekipe iz Seville i Athletic Bilbaa.

Publika na Benito Villamarinu već u 20. minuti susreta ovacijama je pozdravila fantastičnog 38-godišnjeg španskog nogometaša. Naime, toliko mu je bilo potrebno da postigne hat-trick protiv Baskijaca za koje je od prve minute igrao Kenan Kodro. Postao je tako najstariji nogometaš u historiji La Lige koji je postigao hat-trick.

Vremešni Joaquin je već u drugoj minuti odlično pratio akciju svoje ekipe, lijepo se snašao u šesnaestercu i donio Betisu prednost. U 11. minuti fantastično je šutirao iskosa s lijeve strane i od stativu poslao loptu iza leđa golmana Athletica.

[TWITTER]1203687741415927809[/TWITTER]

Treći pogodak došao je u 20. minuti. Joaquin je pretrčao 60 metara nakon kontre svoje ekipe i rutinski poslao loptu iza leđa Simona.

Do kraja utakmice gosti su uspjeli smanjiti rezultat. Athletic je pogađao preko Williamsa s bijele tačke (44) i Berchichea u 75. minuti susreta. Kodro je odigrao svih 90 minuta u dresu baskijske ekipe.

Tabela: