Nogomet
41

Veliki interes bh. navijača za utakmicu protiv Izraela u Haifi

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH 16. novembra igra kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv Izraela u Haifi. Prema riječima direktora Centrotoura Muamera Lutvića, interesovanje navijača je veoma veliko, a ostala su još samo tri mjesta.

Lutvić je istakao zadovoljstvo prodajom aranžmana za utakmicu protiv Izraela te je otrkio da će putem ove agencije putovati oko 250 navijača reprezentacije BiH.

"Prodaja ide odlično. Što se tiče čarter leta, odnosno direktnog leta iz Sarajeva, on je rasprodan, svih 180 mjesta. Imamo i program kojim navijače u Izrael vodimo preko Istambula, koji je također gotovo rasprodan, ostala su svega tri mjesta. S nama će u Izrael putovati oko 250 navijača", izjavio je Lutvić.

Prema njegovim riječima, zainteresirani navijači se i dalje javljaju, ali su ostala još samo tri mjesta.

"Mogli smo prodati još aranžmana da smo imali više mjesta u avionu, pogotovo kada je riječ o direktnom letu. Ipak, neki ljudi koji su željeli ići na utakmicu nisu bili dovoljno brzi, pa su mjesta rasprodana. Još uvijek svakodnevno imamo upite o putovanju u Izrael", rekao je direktor Centrotoursa.

S vizama do sad nije bilo problema, niti se očekuju kada je riječ o odlasku u Izrael.

"Radili smo grupne vize i svu dokumentaciju smo poslali jučer. Ako neko želi da ide, može preko Istanbula, ali vizu treba tražiti u Beogradu. Ostala su još već pomenuta tri mjesta. Mi nikada nismo imali problema s vizama. Manje dokumentacije se traži kada se radi grupna viza, no, nikakav problem nije dobiti individualnu vizu", završio Lutvić.