Nogomet
1

Veliki derbi bh. prvenstva na Pecari, Željo dočekuje Vitez

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 18. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Široki Brijeg na Pecari dočekuje Sarajevo, dok Željezničaru na megdan stiže Vitez. U Hercegovini će snage odmjeriti dva kluba koja su konstantno u vrhu bh. nogometa.

Ovaj dvoboj izuzetno je važan za oba kluba. Lider Sloboda trenutno od Bordo tima ima šest, a od Širokog Brijega sedam bodova više. Ko izgubi na Pecari znatno će smanjiti šanse za osvajanje titule. Bit će ovo okršaj dvije efikasne ekipe prvenstva. Tim sa Pecare je u dosadašnjih 17 utakmica postigao 28, a koševski premijerligaš 36 pogodaka. Zanimljivo, primili su podjednak broj golova - 12.

Kao što je poznato Sarajevo nikada nije pobijedilo u prvenstvenoj utakmici u Širokom Brijegu. Pokušavali su mnogi treneri, ali nisu uspjeli. Da li će u tome uspjeti Miodrag Ješić, ostaje da vidimo. U domaćem taboru vjeruju kako mogu poraziti velikog rivala. Prvi šef struke Slaven Musa istakao je kako je Široki Brijeg kvalitetniji te da uz pomoć sa tribina može doći do kompletnog plijena. S druge strane, Ješić naglašava kako su njegovi izabranici dobro radili tokom sedmice i da u sjajnom raspoloženju dočekuju dvoboj na Pecari. Ješić će biti lišen usluga Almira Bekića (kartoni), pa bi na mjestu lijevog beka mogao zaigrati Džemal Berberović.

Domaći su u posljednja tri meča upisali pobjedu i dva remija, dok je Sarajevo u pobjediničkoj seriji, upisali su tri trijumfa.

Željezničar će na Grbavici ugostiti Vitez. Za domaće nema puno filozofije, pobjeda se nameće kao imperativ. Plavi su i previše kiksali u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ipak, svjesni su da ih čeka težak zadatak.

"Ekipa Viteza u posljednje vrijeme igra dobro, remizirali su sa Širokim i kvalitetni su. Moramo se čuvati kontre. Imaju dobrog trenera i pojedince. Međutim, mi znamo naš cilj", istakao je prvi šef struke Plavih Edis Mulalić.

Gosti najavljuju da će se na Grbavici nadigravati i pokušati ostati neporaženi.

Nedjelja Široki Brijeg – Sarajevo 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar – Vitez 13:00 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu Sloboda – Slavija 4:0 Drina – Čelik 0:2 Olimpic – Rudar Prijedor 6:2 Mladost DK – Borac 1:2 Travnik – Zrinjski 1:4

Velež - Radnik 0:2