Sve od nule
0

Velike promjene u FK Željezničar, raspuštena skupština kluba

N. K.
Promjene na Grbavici (Foto: FK Željezničar)
Promjene na Grbavici (Foto: FK Željezničar)
Vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar održana je večeras online uz prisustvo 30 delegata, a na njoj su se desile krucijalne stvari koje nagovještavaju velike promjene na Grbavici.
Naime, na sjednici su usvojene odluke o raspuštanju kompletnog saziva skupštine kao i Nadzornog odbora kluba te je imenovana Komisija za izbor novih članova skupštine kluba.

Komisiju će sukladno statutu činiti predsjednik i potpredsjednik Skupštine, predsjednik Upravnog odbora te dva imenovana člana Skupštine od kojih će jedan biti predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar.

Javni poziv za kandidiranje novih članova Skupštine kluba bit će objavljen na zvaničnoj web stranici u najkraćem roku.

"Ovim putem, pozivaju se svi navijači, prijatelji i sponzori kluba da prijavom na Javni poziv daju novu snagu kako bi klub krenuo naprijed. Mi smo Željini, Željo je naš", poručili su iz kluba s Grbavice.

Podsjetimo, najvatreniji navijači FK Željezničar Manijaci preko svog udruženja ranije su uputili zahtjev za raspuštanje svih organa kluba s Grbavice, što podrazumijeva ostavke svih članova Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora.

"Ostavke svi! Slijedom svih dešavanja u FK Željezničar i oko njega u posljednje vrijeme, koje su klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtijeva raspuštanje svih organa kluba, što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO", istakli su tada.

Sada već bivši članovi Skupštine i Nadzornog odbora su ubrzo ispunili želju navijača koji su odlučili na ovaj način pokrenuti promjene u klubu koji je proteklih mjeseci upao u veliku krizu zbog koje mu čak prijeti i opstanak.