Izgubili strpljenje
101

Manijaci zahtijevaju ostavke svih čelnika FK Željezničar i članova Skupštine

N. K.
Detalj s nedavne Skupštine FK Željezničar (Foto: T. S./Klix.ba)
Detalj s nedavne Skupštine FK Željezničar (Foto: T. S./Klix.ba)
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Željezničar Manijaci preko svog udruženja uputili su zahtjev za raspuštanje svih organa kluba s Grbavice, što podrazumijeva ostavke svih članova Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora.

"Ostavke svi! Slijedom svih dešavanja u FK Željezničar i oko njega u posljednje vrijeme, koje su klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtijeva raspuštanje svih organa kluba, što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO", istakli su.

Iz udruženja se navodi kako se dalo dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba.

"S obzirom na to da se klub nije pomakao s mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba. Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba, već zahtjev", poručili su.

Manijaci se nadaju da će se u roku od 30 dana organizovati nova sjednica Skupštine kluba, na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv.

"Nakon imenovanja novog saziva očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni. Mi smo Željini, Željo je naš", poručili su Manijaci.