Nogomet
2

Velike pobjede Olimpica i Slavije u borbi za opstanak, Vitez remizirao

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U 28. kolu BHT Premijer lige jako važne bodove u borbi za opstanak osvojili su Olimpic i Slavija, dok je Vitez ispustio pobjedu protiv Rudara u Prijedoru.

Velika tri boda u borbi za opstanak osvojio je Olimpic koji je, nakon pobjede protiv Širokog Brijega na Otoci (2:1) u prethodnom kolu, upisao drugu uzastopnu pobjedu, odnosno treću pobjedu u posljednjih pet ligaških mečeva.

Ova pobjeda stigla je protiv Drine koja je prije dva kola izgubila sve šanse za opstankom i koja je u prethodnom kolu uspjela napraviti senzaciju i savladati Slobodu (2:0) na Tušnju.

Tim Faika Kolara poveo je već u drugoj minuti preko Vukomanovića. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je nakon samo sedam minuta igre u drugom dijelu Olimpic riješio pitanje pobjednika.

Brković je udvostručio vodstvo u 49. minuti, da bi samo tri minute kasnije za konačnih 3:0 pogodio Hebibović.

Ogromna tri boda u grčevitoj borbi za opstanak osvojila je i Slavija koja je prekinula niz od osam utakmica bez pobjede. Tim iz Istočnog Sarajeva slavio je protiv Radnika iz Bijeljine (2:1).

Pušara je u šestoj minuti pogodio za 1:0, ali su gosti u 39. minuti uspjeli poravnati na 1:1 golom Hodžića. Veliko slavlje Slaviji donio je rezervista Simović pogotkom za konačnih 2.1 u 73. minuti.

Remi protiv ranije otpisanog Rudara iz Prijedora upisao je Vitez (1:1) koji je time propustio priliku da mnogo sigurnije uđe u posljednja dva kola.

Vodstvo Vitezu donio je Anastasov u 46. minuti, ali je Jakupović u 87. minuti pogodio za izjednačenje i ostavio Vitez u teškoj borbi za opstanak.

Raspored 29. i 30. kola Premijer lige BiH:

7. maj:

Drina - Široki Brijeg Mladost DK - Zrinjski Vitez - Slavija

Olimpic - Travnik Radnik - Borac Sloboda - Sarajevo Velež - Čelik Željezničar - Rudar

14. maj:

Borac - Vitez Čelik - Mladost DK Rudar - Velež

Sarajevo - Olimpic Slavija - Željezničar Široki Brijeg - Radnik Travnik - Drina Zrinjski - Sloboda

Tabela: