Senad Brka
93

Velika tuga u Tešnju: Preminuo dugogodišnji čelnik i sponzor NK TOŠK

E. B.
Senad Brka (Foto: NK TOŠK)
Senad Brka (Foto: NK TOŠK)
Nogometni klub TOŠK iz Tešnja je objavio tužne vijesti o smrti dugogodišnjeg člana njihovog Upravnog odbora Senada Brke.

Brka je prije nekoliko dana doživio moždani udar i od tada je bio na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Nažalost, tešanjski klub je danas objavio tužne vijesti da je Brka preminuo, a na društvenim mrežama brojni Tešanjci se opraštaju od jednog od omiljenijih ljudi u njihovom gradu.

"Sa velikom tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je na bolji svijet preselio dugogodišnji član UO NK TOŠK, navijač i sponzor kluba, naš Senad Brka. Čovjek koji je dobar dio svog nažalost prekratkog života posvetio radu i pomaganju široj društvenoj zajednici, svojim vremenom, radom i finansijama podržavao razna sportska, kulturna i humanitarna udruženja a posebno naš klub. Jedan veliki gubitak kako za NK TOŠK tako i za grad Tešanj.

Zahvaliti, ali i odužiti ti se nažalost ne možemo za sve što si uradio za NK TOŠK, ali ono što obećavamo jest da klub NK TOŠK i njegovi navijači te nikada neće zaboraviti, i da ćemo se potruditi da sve tvoje želje koje su ostale ispunimo. Hvala ti za sve i Molimo Uzvišenog Allaha da ti se smiluje, dobra djela ukabuli i da te na budućem svijetu nagradi najvećim stepenima u džennetu a ožalošćenoj porodici podari sabura. Amin.

O vremenu i mjestu dženaze javnost ćemo naknadno obavijestit. Kolektiv NK TOŠK, porodici i prijateljima izražava najiskrenije saučešće", saopćio je tešanjski klub.