Nogomet
1

Velika pobjeda: Eric Abidal nakon 18 mjeseci u reprezentaciji Francuske

Totalsport
Eric Abidal (Foto: AFP)
Eric Abidal (Foto: AFP)
Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps objavio je popis igrača za prijateljski susret protiv Belgije 14. augusta u Briselu, a na istom se našlo ime Erica Abidala (33).

Neuništivi francuski igrač, koji se prošle sezone vratio na teren u dresu Barcelone nakon što se uspješno oporavio od transplatacije jetre, vraća se u reprezentaciju nakon gotovo godinu i pol dana izbivanja. Posljednju je utakmicu za Trikolore Abidal igrao 29. februara 2012. godine protiv Njemačke.

"Nakon dugog razgovora s Ericom odlučio sam da je spreman za povratak u reprezentaciju. Poznata vam je njegova priča o raku i transplataciji jetre, no on je ovoga ljeta pojačao redove Monaca i u ovom je trenutku u sjajnoj fizičkoj spremi. Njegova želja za nastupom u reprezentativnom dresu je velika", rekao je Deschamps nakon objavljivanja popisa.

Abidal je, podsjetimo, ovog ljeta napustio Barcelonu koja mu nije ponudila produženje ugovora, te je pojačao redove novog francuskog prvoligaša Monaca, u kojem će između ostalog imati čast biti kapiten ekipe.