Pred finale Kupa BiH
241

Velež trenirao na Bilinom polju: Rođeni žive za osvajanje prvog trofeja nakon rata

H. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Veleža na zeničkom Bilinom polju odradili su posljednji trening uoči sutrašnjeg finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

U taboru Rođenih vlada fenomenalna atmosfera i svi su duboko uvjereni da Velež može osvojiti prvi trofej nakon 1986. godine.

"Sarajevo jeste iskusnije, ali prošla sezona daje nam puno optimizma. Dobili smo na samopouzdanju u evropskim utakmicama. Situacija u ekipi je jako dobra. Bit će idealni uslovi za igru i očekujem spektakl. Po meni je Sarajevo pod većim pritiskom jer stalno igraju Evropu, imaju veći budžet, a naš motiv mora biti već, jer imamo priliku da osvojimo prvi trofej nakon rata. Šanse su 50-50, jer u jednoj utakmici je sve otvoreno", rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Nermin Haskić se oporavio od povrede i bit će spreman za sutrašnji susret.

"Već duže vrijeme se spremamo za ovu utakmicu. Mislim da smo se dobro spremili i znamo koliko znači osvajanje trofeja i izlazak u Evropu našim navijačima. Pokazali smo da se znamo nositi s pritiskom i očekujem da to potvrdimo", kazao je Nermin Haskić koji je u prošlosti nastupao za Sarajevo.

Još jedan nekadašnji nogometaš Sarajeva Samir Radovac nada se osvajanju trofeja Kupa s mostarskim klubom.

"Živim za ovu utakmicu da je odigram. Nadam se da će sve biti u najboljem redu i neka pobijedi bolji. Emocije se moraju isključiti kada je ova utakmica u pitanju. Karijeru sam počeo u Sarajevu, ali posao je posao. Moj klub sada je Velež koji sam zavolio i uvijek dajem sve od sebe

Meč Sarajevo-Velež na programu je sutra u 19:00 sati uz direktan prenos na Arena Sport TV.