Nogomet
50

Velež "petardom" uzeo bodove Vitezu na Kamberovića Polju

Piše: N. J.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Veleža uvjerljivo su kao gosti savladali ekipu Viteza u prvoj utakmici 27. kola Premijer lige BiH. Rođeni su na Kamberovića Polju u Zenici pobijedili 5:1.

Velež je već nakon prvih 45 minuta stekao značajnu prednost od 3:0. Sva tri pogotka postigao je Janković, u 3., 18. i 45. minuti.

U nastavku je igrač gostiju Okić u 56. minuti pogodio za vodstvo Veleža 4:0. Jedini gol za domaći tim u 64. minuti je postigao Imamović, smanjivši rezultat na 4:1.

Ipak, Velež tu nije stao. Trinaest minuta kasnije sijevnula je kontra Mostaraca, Hajdarević je ubacio, a Hebibović zatresao mrežu za konačnih 5:1.

Domaći tim je od 81. minute igrao sa deset igrača, nakon što je isključen Armin Kapetan.

Nakon ove pobjede Velež je na petom mjestu sa 45 bodova, dok je Vitez ostao deveti sa 32 boda. Prva dva mjesta na tabeli drže Zrinjski i Željezničar sa po 52 boda, dok su u zoni ispadanja Rudar i Leotar sa 21, odnosno devet bodova.

U subotu je na rasporedu preostalih sedam susreta 27. kola. Sastaju se: Radnik - Olimpic, Slavija - Leotar, Široki - Borac, Travnik - Sarajevo, Zvijezda - Rudar, Zrinjski - Čelik i Željezničar - Mladost.