Izgradnja u toku
226

Velež objavio snimke iz zraka i otkrio kako napreduju radovi na južnoj tribini

N. M.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Fudbalski klub Velež objavio je danas snimak sa svog stadiona Rođeni, na kojem uveliko traju radovi na izgradnji južne tribine.
Radovi u Vrapčićima su počeli 1. novembra prošle godine, a na danas objavljenom snimku vidi se da su radnici počeli s podizanjem konstrukcije južne tribine.

Kada su radovi počeli, saopćeno je da je rok za završetak prve faze pola godine, a vrijednost ovih radova je 1,5 milion KM.

"Imat ćemo jedan od najljepših stadiona u BiH koji će ispunjavati norme četvrte kategorije UEFA-e i bit će spreman za evropska takmičenja i održavanja reprezentacijskih utakmica", kazao je u novembru za Klix.ba prvi čovjek mostarskog Veleža Senad Kevelj.

Tribina koja se gradi u skladu sa standardima UEFA-e će imati sve potrebne sadržaje prema evropskim standardima, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, u sklopu koje će se nalaziti i svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.

Također su predviđena i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine te prostorije za rad fotografa.