Obišli smo teren
325

Počela izgradnja južne tribine: Stadion FK Velež bit će jedna od najljepših sportskih arena u BiH

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U Mostaru je danas zvanično počela izgradnji južne tribine stadiona Rođeni u mostarskom naselju Vrapčići, čijim će završetkom FK Velež i njegovi navijači dobiti pravu sportsku arenu, koja će kako tvrde iz uprave, biti jedna od najljepših u zemlji.

Ekipa portala Klix.ba je obišla teren gdje se počeli radovi vrijedni milion i pol KM, koji trebaju biti završeni u roku od pola godine, te ustanovila da u klubu vlada pozivna atmosfera.

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj za Klix.ba kaže kako je ovo vrlo bitan dana za FK Velež i njegove navijače, kao i sve članove klubu koji rade na tom projektu.

Senad Kevelj (Foto: G. Š./Klix.ba)
Senad Kevelj (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Ovo je prva faza radova u kojoj će biti urađeni svi konstruktivni radovi na tribini čija je vrijednost 1,5 miliona KM sa PDV-om, a rok za završetak je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao, odnosno od današnjeg dana", kazao nam je Kevelj.

Ističe da su ishodovane sve potrebne dozvole i da su sva sredstva za pravu fazu radova osigurana, dok će za drugu fazu radova dodatnih milion i pol KM, koliko je potrebno da se tribina završi u potpunosti, osigurati sponzori i partneri FK Velež.

"Sa tom četvrtom tribinom ćemo zaokružiti infrastrukturne radove vizualno, praktično i funkcionalno. Imat ćemo jedan od najljepših stadiona u BiH koji će ispunjavati norme četvrte kategorije UEFA-e i bit će spreman za evropska takmičenja i održavanja reprezentacijskih utakmica", kazao je za Klix.ba prvi čovjek mostarskog Veleža.

Četvrta tribina koja se gradi u skladu sa standardima UEFA-e će imati sve potrebne sadržaje prema evropskim standardima, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, u sklopu koje će se nalaziti i svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.

Također su predviđena i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

Nova tribina na stadionu Rođeni će, kako navode iz uprave FK Velež značiti potpuno novi sportski ambijent koji će biti od velikog značaja ne samo za taj mostarski klub, nego i čitavi Grad Mostar ali i sportsku scenu Bosne i Hercegovine.