Oglasili se o opomeni
68

Velež nakon drakonske kazne pozvao navijače da sačuvaju stadion Rođeni od suspenzije

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Nakon što je FK Velež dobio drakonsku kaznu zbog organizacijskih propusta na gradskom derbiju protiv HŠK Zrinjski, rukovodstvo mostarskih Rođenih se oglasilo saopćenjem za javnost i zatražilo pomoć navijača kako stadion Rođeni ne bi bio suspendovan.

"FK Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje da je naš klub danas obaviješten o dopisu po kojem je našem klubu, po pitanju prekida tokom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM. Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti, stadion Rođeni će biti suspendovan", naveli su iz mostarskog kluba.

Dodali su i kako je navedena novčana kazna jedna od najrigoriznijih koje je klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za Velež pri ostvarenju ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja kluba te svakako borba za mjesta koja bi naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

"U trenutku kada naši momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas", navode iz FK Velež.

Poručili su i da je FK Velež ponosan na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su u mogućnosti uživati u istinskom nogometnom ambijentu.

"Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3.671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva", podvukli su iz mostarskog kluba.

Velež je iskoristio priliku da apeluje sve navijače da u sportskom, navijačkom duhu i atmosferi, koja je po mnogo čemu jedinstvena u našoj zemlji, budu pozitivan vjetar u leđa Rođenima.

Pozvali su navijače da se suzdržavaju od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, kako su naglasili "ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri utjecati i na finansijsku stabilnost kluba".

"Dragi naši Rođeni, mi znamo kakvu armiju navijača iza sebe imamo, vi znate koliko nam značite i samo zajedničkim snagama možemo doći do našeg zajedničkog cilja. Mi to možemo, jer mi smo Rođeni", poručili su iz FK Velež.