Dogovor bio blizu
155

Velež još bez trenera, bivši Vatreni odbio Mostarce zbog "umiješanosti politike"

N. K.
Jerko Leko (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)
Jerko Leko (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)
Velež je već sedam dana bez trenera nakon što se mostarski klub rastao s dosadašnjim strategom Deanom Klafurićem, a čelnici Rođenih intenzivno rade na pronalasku njegovog nasljednika.
Novi trener neće biti Jerko Leko iako je dogovor bio blizu te su neki mediji objavili "ekskluzivu" da je stvar gotova i da bi trebao debitovati na klupi Mostaraca već večeras u prijateljskoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu.

Od cijele priče ipak neće biti ništa, a kako saznaje Germanijak, Leko je obavio razgovore s klupskim čelnicima te je zaista izgledalo da će doći do dogovora.

Međutim, bivši Vatreni na kraju se zahvalio na pozivu i neće doći u Mostar. Presudili su, navodno, neki vanjski pritisci i nenogometni razlozi.

Leko očito dijelu klupskih dužnosnika ili možda navijača nije bio po volji pa je sam odlučio presjeći taj čvor i ne dolaziti u sredinu u kojoj ne bi imao punu podršku.

"Ne želim raditi u atmosferi gdje se prebrojavaju krvna zrnca, gdje nije u prvom planu sportska ambicija", rekao je kratko Leko za Germanijak nagovijestivši da se u sve umiješala politika.

Inače, Velež je nedavno odlukom čelnika Rođenih imenovao Denisa Zvonića za novog direktora mostarskog kluba.