Zadovoljan transferom
0

Vedran Ćorluka potpisao za Bayer

FENA
Vedran Ćorluka
Vedran Ćorluka
Hrvatski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Tottenhama Vedran Ćorluka (25) od danas je i službeno član njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena. Ćorluka je prošao liječnički pregled i do ljeta će braniti boje "Apotekara" koji će na koncu sezone imati i mogućnost otkupa njegova ugovora.

"Drago mi je što ću karijeru nastaviti u Bayeru. To je odličan klub koji igra u Ligi prvaka i silno sam motiviran za novi početak," kazao je branič 'vatrenih', te dodao: "U Bayeru su bili iznimno korektni, naporno su radili kako bi ostvarili ovaj transfer. Mnogi Hrvati su igrali za ovaj klub i čuo sam mnoge dobre stvari."

Od hrvatskih nogometaša za Bayer Leverkusen su igrali Niko i Robert Kovač, Zoran Mamić, Boris Živković i Marko Babić, a njihov član je i Zvonko Pamić koji je na posudbi u Duisburgu.

Zadovoljstvo obavljenim transferom nije skrivao niti izvršni direktor Bayera Wolfgang Holzhaeuser. "Doveli smo sjajnog igrača i velikog profesionalca. Siguran sam kako će Ćorluka biti pravo pojačanje. Sportski direktor Rudi Voeller je poručio: "Ćorluka je iskusan igrač koji može igrati na više pozicija. Odigrao je 52 utakmice za hrvatsku reprezentaciju, a to puno govori."

Ćorluka je bio član Spursa od 2008. godine i u dresu londonskog kluba upisao je 90 nastupa. Dolaskom mladog Kylea Walkera izgubio je mjesto u momčadi i u godini kada je Europsko prvenstvo odlučio se na prelazak u Bundesligu kako bi što spremniji dočekao EP. Prije Tottenhama jednu sezonu je igrao za Manchester City.

Leverkusen se trenutno nalazi na šestom mjestu Bundeslige sa 30 bodova, deset manje od vodeće trojke Bayerna, Borussie Dortmund i Schalkea. Ćorluka bi u novom klubu mogao debitirati već u subotu protiv Stuttgarta, a uskoro ga očekuje i ogled protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka.