Nogomet
1

Vedin Musić: Bayern je sve jači, nadam se finalu protiv Real Madrida

Piše: D. B.
Vedin Musić
Vedin Musić
Bivši reprezentativac BiH Vedin Musić je u razgovoru za Klix.ba prokomentarisao žrijeb četvrtfinala Lige prvaka. Izdvojio je činjenicu da su ekipe uglavnom podjednake te da će dvoboji biti neizvjesni i zanimljivi.

S obzirom na igre Atletica u ovoj sezoni, Musić je ekipi iz Madrida dao prednost nad Barcelonom.

"Atletico igra zaista sjajno ove godine, kako u Primeri, tako i u Ligi prvala. Bit će ovo dvije neizvjesne utakmice u kojima Atletico, po mom mišljenju, ima dobre šanse za plasman u polufinale", izjavio je Musić.

Kada je riječ o duelu Real Madrida i Borussije Dortmund, Musić smatra da su bolje šanse na strani Madriđana.

"Real igra 'strašno' i to pokazuje na svim poljima. Kraljevi su snagu demonstrirali u dvomeču sa Schalkeom. Ekipa Carla Ancelottija je sigurno favorit protiv Dormunda, a šanse su 60:40 u korist Reala", rekao je bivši reprezentativac BiH.

Posebno je izdvojio susret PSG-a i Chelseaja.

"Ovo će biti veoma dobre utakmice s puno borbe na terenu. Radi se o podjednakim ekipama koje imaju kvalitet. PSG je u dobroj formi i predvodi ga sjajni Zlatan Ibrahimović, a s druge strane je Chelsea, čija je najveća prednost menadžer Jose Mourinho. S njim se nikad ne zna. Mislim da su šanse podjednake kada je riječ o putniku u polufinale", kazao je Musić.

U susretu Manchester Uniteda i Bayerna ulogu favorita je pripisao Bavarcima.

"Bayern je sve jači i jači, pa je suvišno govoriti koliko će teško biti Manchester Unitedu. Bavarci su favoriti u ovom duelu", rekao je nekadašnji bh. internacionalac koji je karijeru uglavnom gradio u Italiji.

Otkrio je i kakvo finale priželjkuje.

"Idealno bi bilo u finalu Lige prvaka gledati dvoboj Bayerna i Real Madrida", završio je MUsić.