Igrač utakmice protiv Augsburga
346

VIDEO / Vedad Ibišević strijelac i asistent u pobjedi Stuttgarta

Piše: J. H.
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
U okviru 14. kola Bundeslige, Stuttgart Vedada Ibiševića dočekao je Augsburg. Zahvaljujući odličnoj igri našeg reprezentativca, Švabe su pobijedile rezultatom 2:1.

Već u ranom dijelu utakmice, Švabe su povele zahvaljujući golu Ibrahima Traorea i asistenciji našeg reprezentativca Vedada Ibiševića.

Međutim, gosti iz Augsburga se nisu predavali. Prvo su zaprijetili preko Jan-Ingwera Callsen-Brackera da bi minut prije kraja prvog poluvremena Ja Cheol Koo izjednačio na 1:1. Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor.

Na početku drugog poluvremena, strijelac gola za Stuttgart Traore ponovo je zaprijetio golu Augsburga ali je lopta ovaj put otišla pored gola. Prethodno je šutirao Raphael Holzhauser ali je bio neprecizan.

Ibišević je svoju sjajnu formu u dresu Švaba potvrdio u 69. minuti kada je svoj tim doveo u vodstvo od 2:1. Ovaj put Traore se Vedi "odužio" asistencijom.

Do kraja utakmice, obje ekipe su imale po nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao. Zahvaljujući i večeras odličnom Vedadu Ibiševiću, Stuttgart je ponovo ostvario bundesligašku pobjedu.

Bundesliga, 14. kolo:

Stuttgart - Augsburg 2:1 (Traore 11, Ja Cheol Koo 44, Ibišević 69)