Djeca iz BiH prvi put pratitelji
0

Vedad Ibišević predstavio dječake koji će biti pratitelji igrača na EP

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac i član Stuttgarta, Vedad Ibišević predstavio je danas u restoranu McDonald's u sarajevskoj ulici Titova dječake iz Bosne i Hercegovine koji će biti pratitelji igrača na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini koje počinje sljedećeg mjeseca.

Ovo je prvi put da su djeca iz Bosne i Hercegovine dobila priliku da izađu na teren s najpoznatijim nogometašima današnjice i to na četvrtfinalnoj utakmici koja će se odigrati u Varšavi.

Dječaci su izabrani na konkursu koji je organizirao McDonald's, sponzor FIFA McDonald's Player Escort programa od 2002. godine.

Pored oduševljenja što će se pojaviti na najvećoj nogometnoj smotri u Evropi, dječaci su podjednako bili oduševljeni prilikom da se druže i razgovaraju sa jednim od naših najboljih nogometaša.

Dječaci su popularnog Vedu ispitivali o nogometu, koji mu je omiljeni igrač te s kim se najbolje slaže u klubu. Osim toga, dječake je zanimalo za koga Ibišević navijati u finalnom susretu Lige prvaka između Chelseaja i Bayerna koji se igra večeras.