Nogomet
172

Vedad Ibišević donio važnu pobjedu Herthi

Piše: Edin Isanović
U prvoj utakmici 23. kola njemačke Bundeslige Hertha je kao gost savladala Keln rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević u 43. minuti meča.

Na taj način donio je tri izuzetno važna boda svom timu koji će se boriti za plasman u Ligu prvaka ili Evropsku ligu.

Domaći su bolje otvorili utakmicu. Igrao se 3. minut kada se Mavraj našao u dobroj prilici. Ipak, njegov udarac odlazi pored gola. Gosti iz Berlina uzvratili su u 19. minuti. Kalou je oprobao svoj šut sa vrha šesnaesterca, ali nije bio precizan.

Igrao se 34. minut kada se nogometaš Kelna Mladenović našao u obećavajućoj situaciji. No, njegov udaracc zaustavio je Jarstein.

U 43. minuti vodstvo gostima osigurao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević. Prizemnim udarcem matirao je Horna.

Zanimljivo, Ibišević je u Berlinu Kelnu postigao dva pogotka u prvom dijelu sezone. Minimalnim vodstvom gostiju otišlo se na odmor.

U nastavku gosti stvaraju šansu u 49. minuti preko Haraguchija. Ipak, jedan odbrambeni igrač domaćih loptu izbija u korner. U nastavku akcije domaći otklanjaju opasnost.

Igrao se 57. minut kada je Mladenović iz teške pozicije dobro šutirao, ali je čuvar mreže gostiju Jarstein dobro odbranio.

Domaći su pokušavali da izjednače, a u 72. minuti nije im dosuđen jedanaesterac kada je jedan igrač Herthe igrao rukom u svom šesnaestercu.

Domaći su pogodili stativu u 82. minuti. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Hertha sada ima 39 bodova i ostat će na trećem mjestu bez obzira na rezultate ostalih utakmica ovog kola. Keln je na devetoj poziciji sa 29 osvojenih bodova.