Dogovorio lične uslove
0

Vedad Ibišević blizu transfera u Stuttgart

Sarajevo-x.com
Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Prema pisanju novina Stuttgarter Nachrihter, bh. reprezentativac Vedad Ibišević bi već u srijedu mogao postati član Stuttgarta. Njegov trenutni klub Hoffenheim je dobio ponudu za ovog napadača i sada se čeka rasplet situacije.
Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Vedad Ibišević (Foto: AFP)
Ranije se činilo da Hoffenheim ne želi prodati Ibiševića suparniku iz Bundeslige, no, to bi se ipak moglo dogoditi već u srijedu.

Menadžer Stuttgarta, Fredi Bobic, je rekao da njegov klub ima vremena da sačeka rasplet situacije, dok je predsjednik Hoffenheima Dietmar Hopp ranije izjavio da ne bi bilo dobro prodati Ibišveća, jer je "veoma rizično prodati svog golgetera". To znači da Hoffenheim nije spreman prodati Ibiševića ukoliko ne nađe odgovarajuću zamjenu za njega. No, zamjena za Obasija, koji igra za Schalke i koji je bio važna karika u igri Hoffenheima, još uvijek nije stigla. Stoga su Hoppovi strahovi opravdani.

Stuttgart je zainteresovan i za igrača Wolfsburga i hrvatskog reprezentativca Srđana Lakića (28). Wolfsburg je za Lakića tražio četiri miliona eura, ali je Bobic to spremno odbio.

Osim toga, u Stuttgartu smatraju da bi se Ibišević bolje uklopio u način igre ove ekipe. Prema posljednjim izvještajima, Vedad je zainteresovan za promjenu sredine. Ljetos je pregovarao sa Blackburnom, ali do transfera nije došlo zbog povrede koljena.

Menadžer Hoffenheima, Ernst Tanner, izjavio je da želi samo igrače koji se stopostotno identifikuju s klubom, aludirajući na Ibiševića na kojeg vjerovatno više ne računa.

Posljednje informacije govore da je Stuttgart pripremio četiri miliona eura za kupovinu Ibiševića koji je čak dogovorio privatne uslove ugovora na četiri i po godine uz godišnju platu od 2.200.000 eura.