Liga prvaka
0

Večeras najzanimljivije u Grčkoj

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Večeras će se u okviru evropske klupske elite odigrati pet utakmica (prvi dvoboji) za plasman u grupnu fazu. Najzanimljvije će biti u Grčkoj gdje Panathinaikosu na noge dolazi Atletico Madrid.

Sigurno je da će klub iz glavnog grčkog grada imati veliku podršku navijača koji su poznati po fantastičnoj podršci svom klubu. No, posao im neće biti nimalo lagan jer će za suparnika imati Forlana i društvo.

Lyon, za koji nastupa i naš reprezentativac Miralem Pjanić, odmjeriće snage sa belgijskim Anderlechtom. Klub sa Gerlanda je favorit na papiru, ali ostaje da vidimo hoće li to prezentirati i na travnjaku. Očekujemo da će i Pjanić dobiti šansu u ovom meču.

U Sofiji će se sastati Levski i Debrecen. Iako su domaći blagi favoriti iz mađarskog kluba najavljuju otvorenu utakmicu.

Red Bull Salzburg će u prvoj utakmici pokušati doći do povoljnog rezultata u okršaju sa Maccabi Haifom. Pod velikim upitnikom je nastup Admira Vladavića koji se još uvijek nije potpuno oporavio od povrede. Na krilima eliminacije zagrebačkog Dinama, Austrijanci vjeruju da mogu preskočiti i posljednju prepreku koja im se ispriječila prije grupne faze.

Posljednji par čine latvijski Ventspils i Zurich. Domaći su napravili veliko iznenađenje elminacijom BATE Borisov. Večeras ih čeka težak ispit.

Parovi:

Levski Sofia- Debrecen Lyon – Anderlecht Panathinaikos . Atletico Madrid RB Salzburg – Maccabi Haifa Ventspils - Zurich

Sve u takmice počinju u 20.45 sati.