Premijer liga BiH
38

Važne pobjede za Slobodu i GOŠK, bez pogodaka u duelu Radnika i Čelika

Piše: K. H.
U terminu od 17:30 sati odigrane su tri utakmice 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pobjede su upisale ekipe GOŠK-a i Slobode, dok je meč između Radnika i Čelika završen rezultatom 0:0.

Ekipa GOŠK nakon nešto mirnijeg početka utakmice u vodstvo je stigla u 23. minuti kada Ereiz pogađa za 1:0, da bi samo sedam minuta nakon toga Vidmar postigao svoj prvi, a za GOŠK drugi gol te je pred poluvrijeme osigurao sjajan rezultat za hercegovački tim.

Sredinom drugog poluvremena Tuzla City je smanjila vodstvo GOŠK-a nakon što je Kostić uspješno realizovao kazneni udarac, ali pitanje pobjednika meča odlučio je Kulović u 85. minuti, da bi do kraja meča gosti uspjeli samo postići još jedan utješni pogodak.

Veoma važnu domaću pobjedu upisala je Sloboda koja je s minimalnih 1:0 savladala Krupu, a igrači s Tušnja do tri boda stigli su identično kao i protiv Tuzla Cityja u prošlom kolu. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a onda Vidović pred kraj meča postiže pogodak i ekipi Zlatana Nalića donosi nova velika tri boda.

U Bijeljini su se sastali Radnik i oslabljeni Čelik, ali nakon 90 minuta nije bilo pogodaka. Radnik je bio bolji, Čelik je svoju priliku čekao iz kontri, ali su mreže na kraju mirovale.