Nogomet
7

Važan bod za Chievo, Ervin Zukanović igrao 90 minuta

Piše: A. D.
Di Natale slavi pogodak protiv Chieva (Foto: EPA)
Di Natale slavi pogodak protiv Chieva (Foto: EPA)
Šest mečeva dvanaestog kola Serije A odigrano je danas, a nastup su zabilježila i dva kluba u kojima igraju naši internacionalci Ervin Zukanović i Milan Đurić.

Milan Đurić danas je igrao u finišu utakmice između Cesene i Sampdorije koja je okončana remijem 1:1. Domaći tim imao je prednost do 77. minute kada je autogol postigao Nica. Prethodno je prednost Ceseni donio Lucchini. Milan Đurić je ušao u 83. minuti. Cesena je i dalje u opasnoj zoni.

Chievo je osvojio važan bod na gostovanju kod Udinesea. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1. Di Natale je postigao gol za Udinese, a Radovanović za Chievo. Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta. Današnji bod deveti je za Chievo u ovoj sezoni. Klub iz Verone za Atalantom koja je u zoni opstanka zaostaje samo jedan bod.

Parma je nastavila sa rasprodajom bodova, a posljednji u nizu klubova koji su joj nanijeli poraz je Empoli. Gosti su trijumfovali rezultatom 2:0, uz pogotke Vecina i Tavana. Parma je zakovana za dno tabele sa svega šest bodova.

Slast pobjede poslije dva uzastupna poraza osjetila je Fiorentina koja je kao gost slavila u Veroni rezultatom 2:1. Rodriguez i Cuadrado pogađali su za Viole, dok je jedini gol za domaće postigao Lopez.

Napoli je razočarao svoje navijače remijem sa slabašnim Cagliarijem na domaćem terenu. Nakon pola sata Napolitanci su imali dva gola prednosti, međutim gosti se nisu predavali pa su već u 47. minuti imali 2:2. Napoli je dvadeset minuta kasnije poveo 3:2, ali je vodstvo ponovo potrajalo tek nekoliko minuta. Strijelci za Napoli bili su Higuain, Inler i De Guzman, a za goste Ibarbo i dva puta Farias.