Makedonski trener
36

Vasoski predstavljen na klupi Sarajeva: Cilj je izlazak u Evropu i osvajanje Kupa

D. P.
Mirvić i Vasoski na predstavljanju (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Makedonski stručnjak Aleksandar Vasoski predstavljen je kao novi trener FK Sarajevo nakon čega se obratio medijima na današnjoj konferenciji kojoj je prisustvovao i prvi čovjek kluba Ismir Mirvić.

Prvi je na konferenciji za medije govorio predsjednik kluba Ismir Mirvić.

"Drago mi je da prvi put pričamo o budućnosti jer smo dosad rješavali probleme iz prošlosti. Klub je bio pred bankrotom i uspjeli smo očistiti te dugove. Počeli smo približavati ljude koji su važni klubu nazad i to se već osjeti", rekao je Mirvić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Prvi čovjek FK Sarajevo naglasio je da je Vasoski bio prva opcija od početka potrage za novim trenerom.

"Bio je naša prva opcija od početka razgovora. Pun je energije i želje, entuzijazma da nam pomogne. Igrao je na najvišem nivou u inostranstvu i specijalista je za razvoj mlađih igrača, što nam je trebalo. Drago mi je što si ovdje i želim ti puno sreće", dodao je Mirvić.

Nakon svega, oglasio se i Vasoski koji je poručio da je svjestan pritiska na Koševu, ali da je na to navikao.

"Čast i zadovoljstvo mi je što je predsjednik Mirvić prepoznao mene da budem lider projekta. Veliko je zadovoljstvo, ali i obaveza. Mislim da mogu podnijeti to. Radio sam već u klubu u kojem pozitivno 'gori' i to sam već doživio i želim prenijeti to iskustvo i u ovaj klub. Prvi cilj je izlazak u Evropi i osvajanje Kupa, a dugoročno je da probamo mlade igrače etabilirati mlade igrače u klub, a onda i u reprezentaciju BiH. Pričali smo već nekoliko puta, projekt ćemo zajedno gurati prema naprijed", rekao je Vasoski.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Makedonski trener tvrdi da već zna kakvo Sarajevo želi gledati, ali da mu je potrebno napraviti kvalitetnu selekciju igrača.

"Imam u glavi kako želim da Sarajevo igra i moram prvo lično upoznati igrače. Treba vidjeti ko može igrati za Sarajevo, ali trebat vrijeme za takve procnjene", rekao je Makedonac.

Vasoski je otkrio i da će danas obaviti prozivku u 13 sati nakon čega slijede pripreme u Ljubuškom. Pretposljednjeg dana u januaru Sarajevo putuje u Antaliju gdje će igrati četiri pripremne utakmice.