Trener Sarajeva
99

Varešanović: Torpedo je u prednosti zbog takmičarskog ritma, ali smo zadovoljni žrijebom

N. K.
Mirza Varešanović (Foto: FK Sarajevo)
Mirza Varešanović (Foto: FK Sarajevo)
Šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović dao je svoje viđenje o današnjem žrijebu za prvo pretkolo Konferencijske lige koji je spojio Bordo tim i Torpedo Kutaisi iz Gruzije.
"Zadovoljni smo žrijebom. Sigurno smo mogli proći i bolje, ali smo spremni, dali smo sve od sebe da izborimo Evropu i nemamo pravo da se žalimo. Torpedo Kutaisi je ekipa koja je već odigrala polovinu prvenstva u Gruziji te su u prednosti što se tiče takmičarskog ritma. Mi smo još jutros sa saznanjem potencijalnih pet protivnika počeli sa prikupljanjem svih potrebnih informacija za dobru pripremu utakmice", rekao je Varešanović.

Trener Sarajeva raduje što je stadion Torpeda u potpunosti renoviran pred predstojeće Evropsko prvenstvo do 21. godine.

"To će nam omogućiti da igramo našu igru kojoj težimo. Ovim putem bih poželio sreću našem igraču Guliashviliju koji će reprezentaciju Gruzije predvoditi kao kapiten. Guliashvili je već imao priliku igrati u domaćem prvenstvu protiv Torpeda te će nam njegovo iskustvo i informacije dosta pomoći pri pripremi utakmice", poručio je Varešanović.

Podsjetimo, prvi meč se igra 13. jula na stadionu Ramaz Shengelia u Kutaisiju, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije, 20. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.