Trener Bordo tima
12

Varešanović podijelio vijest koju navijači čekaju: Sarajevo se konačno vraća na Koševo

D. P.
Varešanović je zadovoljan zbog pobjede nad Posušjem (Foto: T. S./Klix.ba)
Varešanović je zadovoljan zbog pobjede nad Posušjem (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović bio je zadovoljan nakon pobjede svog tima nad Posušjem, a upravo o tome govorio je na konferenciji za medije organizovanoj nakon utakmice u Doboju kod Kaknja te je otkrio činjenicu da se Bordo tim ubrzo vraća na Koševo.

Igrači Sarajeva rezultatom 3:1 savladali su Posušje nakon sjajnog drugog poluvremena u kojem su viđena sva četiri pogotka. Bordo tim imao je sigurnu prednost bez primljenog gola, a onda su gosti pogodak utjehe postigli tek u nadoknadi.

Igra je to koja konačno može obradovati trenera Varešanovića. Na konferenciji za medije istakao je da je ekipa bila pod pritiskom sve dok nije postigla prvi gol i da je nakon toga bilo lakše igrati.

"Znali smo od početka da nas čeka teška utakmica jer smo u prošlom kolu izgubili od Veleža. Postavili smo se da diktiramo tempo igre i stvaramo prilike, ali lopta nije htjela u gol. Drugo poluvrijeme smo pojačali ritam i na vrijeme dali gol, tako da nije bilo neizvjesnosti. Cijela utakmica dominacija, stvaranje prilika i nagrađeni smo. Čestitam svojim igračima jer smo od Veleža do danas bili pod velikim pritiskom i igrači su odgovorili na najbolji mogući način", rekao je Varešanović.

Trener Sarajeva je podijelio ono što svi žele čuti. Otkrio je da bi teren stadiona Asim Ferhatović Hase trebao biti spreman za naredni domaći meč.

"Sad imamo pauzu da se još bolje spremimo i upoznamo. Prema mojim informacijama, teren će biti spreman tokom reprezentativne pauze. Sljedeću utakmicu gostujemo Slobodi, a onda nakon toga bi trebali igrati na Koševu. Sloga nam dolazi i nadam se da ćemo igrati na našem novom terenu. U te dvije utakmice želimo pokazati pravu snagu jer nama su potrebni dobri tereni", dodaje Varešanović.

Otkrio je trener Sarajeva zbog čega je Almedin Ziljkić bio na klupi, a onda ušao u igru i postigao gol za 3:0.

"Kao što sam rekao, pauza će dobro doći. Nova je ekipa, novi trener i 10 novih igrača. Sve u narednom periodu nam ide u korist. Ziljkić zadnja tri dana nije trenirao, ali je s obzirom na kvalitet, trebao biti u kadru. Planirali smo mu dati zadnjih 20 minuta priliku baš zbog te povrede, a on je to vratio na pravi način", dodaje trener Sarajeva.

Za kraj, Varešanović se osvrnuo na situaciju na tabeli i pritisak s kojim se nosi.

"Pod velikim smo pritiskom. Igramo dobro, stvaramo šanse, ali lopta neće u gol. Hvala Bogu, drugo poluvrijeme smo otvorili kako treba i na vrijeme dali gol. Nadam se da ćemo u budućnosti pružati ovakve i još bolje igre. Očekuje nas težak posao, ali mi samo gledamo sebe. Trebaju nam vrijeme i dobri tereni. Nadam se da ćemo igrama stići tamo gdje nam je mjesto", zaključio je trener Sarajeva na današnjoj konferenciji za medije.