Trener Sarajeva
100

Varešanović o prelaznom roku: Dal sigurno ide, Vrančić i Balta vjerovatno ostaju

N. K.
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u posljednjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuju ekipu Igmana, a javnosti se uoči utakmice koja se sutra igra na stadionu Koševu obratio trener Mirza Varešanović.
Na startu izlaganja, šef struke je istakao da Bordo tim očekuje dobru utakmicu s dobrim protivnikom.

"Pokazali su da su veoma dobra ekipa. Imaju imperativ rezultata, ali mi imamo imperativ da ostavimo dobar utisak i da završimo sezonu na pravi način. To je pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat", rekao je Varešanović.

Istakao je da već duži period klub planira pojačanja.

"Imamo skaute. Vrančić i Balta ostaju 99 posto. Ostavili su veoma dobar utisak. Njima se veoma sviđa u Sarajevu. Žele biti članovi našeg kluba. Imali smo tri stranca viška, a onda dva, nije bilo lako dva stranca staviti na tribine svaku utakmicu. Želja mi je da broj stranaca svedemo na pet i da nemamo problema s tim", istakao je.

Ono što je sigurno je da njegov sin Dal sigurno napušta Sarajevo predstojećeg ljeta.

"Imamo veliki broj ponuda. Svakodnevno stižu. Mislim da mu je vrijeme da ide s obzirom na sve što je preživio posljednjih šest mjeseci", rekao je stariji Varešanović.

Na konferenciji za medije je garantovao i da bi Sarajevo bilo drugo da je sve bilo regularno.

"Uvijek sam govorio da nama samo treba vremena jer je došlo puno igrača i puno stranaca. Novi jezik, nova liga, novi mentalitet, tradicija... To zahtijeva malo više vremena da se oni naviknu na tu novu okolinu. To se i pokazalo. Sada kao slavimo jer smo izašli u Evropu, ali to nije Sarajevo. Ne smijemo se zadovoljavati Evropom. Sticajem okolnosti, za nas je ovo veliki uspjeh, ali moramo se vratiti na prave staze. Jedini pravi uspjeh za nas je titula. Nikako ovako. Iduće sezone je titula cilj", poručio je Varešanović.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Igmana igra se sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 17:00 sati.