Danci se vratili nakon 0:2
47

VIDEO / Varela u samom finišu pogodio za pobjedu Portugala

Piše: N. J.
Trenutak kada Bendtner pogađa za 2:2 (Foto: AFP)
Trenutak kada Bendtner pogađa za 2:2 (Foto: AFP)
Reprezentacija Portugala umalo je prokockala 2:0 protiv Danske u susretu 2. kola grupe B Evropskog nogometnog prvenstva. Ipak, pobjedu im je u samom finišu utakmice u ukrajinskom Lvivu donio Varela, pogodivši za konačnih 3:2.

Portugal je u vodstvo doveo Pepe u 24. minuti, kad je odlično reagovao na ubačaj Moutinha iz kornera i glavom pospremio loptu u mrežu. Dvanaest minuta kasnije Portugalci su došli do velikih 2:0. Postiga je pogodio mrežu protivnika nakon asistencije Nanija.

Činilo se u tim trenucima da će Portugalci lakše nego što se očekivalo upisati prvu pobjedu na Euru, nakon što su u 1. kolu grupe B poraženi od Njemačke 0:1. No, Danci su pokazali da njihova pobjeda u prošlom kolu protiv Holandije nije slučajna. Najzaslužniji za takav utisak u večerašnjoj utakmici bio je sjajni Bendtner koji je najprije smanjio prednost Portugala na 2:1 u 41. minuti, a onda pogodio za izjednačenje i 2:2 u 80. minuti.

Bio je to sjajan povratak danske reprezentacije, no Portugalce je spasio Varela, koji je u 87. minuti nakon asistencije Nanija zatresao mrežu Danske za konačnih 3:2 i veliku pobjedu Portugala.


szólj hozzá: Portugal vs Denmark 1:0 Pepe


szólj hozzá: Portugal vs Denmark 2:0 Helder Postiga


szólj hozzá: Portugal vs Denmark 2:1 (Nicklas Bendtner)


szólj hozzá: Portugal vs Denmark 2:2 Bendtner


szólj hozzá: Portugal vs Denmark 3:2 (Varela)

Euro, grupa B, 2. kolo:

Danska - Portugal 2-3 (Bendtner 41, 80 / Pepe 24, Postiga 36, Varela 87) Holandija - Njemačka (kasnije)

Tabela: 1. Portugal 3, 2. Danska 3, 3. Njemačka 3 (-1), 4. Nizozemska 0 (-1).