Nogomet
8

Vardy priznao krivnju za nedolično ponašanje, prijeti mu dodatna suspenzija

Klix.ba
Jamie Vardy (Foto: EPA)
Jamie Vardy (Foto: EPA)
Sjajni napadač Leicester Cityja Jamie Vardy prihvatio je optužbe za nedolično ponašanje koje mu je nametnuo engleski FA.

Dvadesetdevetogodišnji Vardy se sukobio sa sudijom Jonom Mossom nakon što je dobio crveni karton u nedjeljnoj utakmici s West Hamom, koja je završena rezultatom 2:2.

Nakon što je priznao krivnju, napadač Leicestera bi mogao dobiti veću kaznu od trenutne, odnosno više od jednog meča neigranja. Klub je također prihvatio krivnju, jer nije uspio kontrolisati svoje igrače.

Vardy će propustiti sljedeću utakmicu protiv Swanseaja u nedjelju, ali bi mogao biti suspendovan i za susret s Manchester Unitedom, koji je na rasporedu 1. maja. Drugi najbolji strijelac, koji je postigao 22 gola ove sezone, dobio je drugi žuti karton nakon što je pao u šesnaestercu West Hama.

Sudija Moss je nakon utakmice kritikovan zbog svog suđenja.

Leicester je na prvom mjestu tabele engleske Premierlige i ima pet bodova više od drugoplasiranog Tottenhama. Lisicama je potrebno osam bodova iz četiri posljednje utakmice sezone da bi osigurale titulu. Preostalo je da odigraju susrete sa Swanseajom kod kuće, Manchester Unitedom u gostima, Evertonom kući i Chelseajom također u gostima.