Nogomet
0

Vardy donio pobjedu Leicesteru nad Liverpoolom, United konačno proradio

Piše: E. B.
Vardy je golčinom doveo Leicester u vodstvo protiv Liverpoola (Foto: AFP)
Vardy je golčinom doveo Leicester u vodstvo protiv Liverpoola (Foto: AFP)
Leicester je ostao na vrhu Premierlige i nakon 24. kola. U derbiju kola je na stadionu King Power pao i Liverpool sa 2:0, a autor oba pogotka je bio Jamie Vardy.

Prvi gol fantastičnog napadača Leicestera iz 60. minute je bila prava majstorija. Mahrez je poslao dugu loptu, a Vardy je postigao jedan od najljepših golova u sezoni.

Drugi gol Vardy je postigao u 71. minuti i na taj način ostavio Leicester na vrhu sa tri boda više od prvog pratioca Manchester Cityja.

City je pogotkom Aguera iz 16. minute savladao Sunderland s minimalnih 1:0, dok su njihove komšije s Old Trafforda konačno proradile.

Manchester United je golovima Lingarda (14.), Martiala (23.) i Rooneya (53.) sa 3:0 savladao Stoke.

Tottenham je u gostima savladao Norwich sa 3:0 pogocima Allija (2.) i Kanea (30., penal, 90.).

West Ham je savladao Aston Villu s 2:0. Strijelac prvog gola je bio Antonio u 58. minuti, a drugog Kouyate u 85. minuti susreta.

Jedini preokret je viđen na Selhurst Parku. Crystal Palace je poveo u 27. minuti preko Danna, no Bournemouth je preokrenuo golovima Pugha iz 34. i Afobea iz 57. minute i slavio sa 2:1.

West Bromwich Albion je dočekao Swansea, a susret je završen podjelom bodova (1:1). Sigurdsson je u 64. minuti postigao gol za goste, a bod domaćinu donio je rondon u 92. minuti.

Jedini meč bez golova su odigrali Arsenal i Southampton.