Preblaga kazna
45

VAR sudije koje su žestoko pokrale Liverpool suspendovane na dva dana

E. B.
Darren England: Jedan od dvojice sudija u VAR sobi koje su donijele pogrešnu odluku
Darren England: Jedan od dvojice sudija u VAR sobi koje su donijele pogrešnu odluku
Engleski arbitri Darren England i Dan Cook, koji su bili VAR sudije na utakmici Premiershipa između Tottenhama i Liverpoola, saznali su kaznu zbog toga što su pokrali gostujuću ekipu.
England i Cook su poništili čist pogodak Liverpoola u 34. minuti kod rezultata 0:0.

Mohamed Salah je fantastično uposlio Luisa Diaza koji je izašao sam pred Guillerma Vicarija i postigao pogodak, no pomoćni sudija je nakon toga podigao zastavicu i signalizirao ofsajd. Glavni sudija utakmice Simon Hooper je nakon samo 40 sekundi razgovora sa kolegama u VAR sobi svirao ofsajd napadaču Liverpoola i poništio mu pogodak iako se i "golim okom" vidjelo da ofsajda nije bilo.

Greška je nastala jer su u VAR sobi mislili da je gol priznat na terenu, te su nakon provjere ustanovili da nije bilo ofsajda i glavnom sudiji su javili da je donio ispravnu odluku i on je automatizmom ostao pri svojoj odluci koju je donio na terenu.

Liverpool je na kraju poražen rezultatom 2:1, a England i Cook su zbog svog propusta koji bi Redse mogao koštati i titule suspendovani na dva dana.

Sudijska organizacija Premiershipa (PGMOL) je objavila da su England i Cook sklonjeni s delegiranja na susretima Nottingham Forest - Brentford koja se igrala sinoć, te Fulham - Chelsea koja se igra večeras.

Nema sumnje kako će ova preblaga kazna dodatno razljutiti čelnike i navijače Liverpoola koji su očekivali dužu suspenziju navedenog sudijskog dvojca.