Nogomet
5

Van terena oko mjesec: Luki Modriću operisano lijevo koljeno

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Ljekari Real Madrida su u nedjelju ujutro napravili operacijski zahvat na lijevom koljenu kapitena hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića (31) koji će izbivati s terena oko mjesec dana, saopćio je Real Madrid.

Modrić će tako propustiti gostujuće kvalifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Kosova i Finske.

Iako se činilo da je hrvatski vezni igrač dobio udarac tokom utakmice Lige prvaka u utorak u Dortmundu, gdje su Borussia i Real Madrid odigrali 2:2, čini se da je Modrića ozlijedio nogometaš Espanyola Papakoluly Diop prije dvije sedmice. On je u 26. minuti startao na koljeno Modrića, pokazuje snimka objavljena u nedjelju u španskim medijima.

Modrić je nakon te utakmice propustio susret protiv Villarreala (1:1) što je Real Madrid objasnio njegovim odmaranjem , a onda je odigrao po 90 minuta protiv Las Palmasa (2:2) i Borussije.

Dan nakon utakmice u Njemačkoj igrači su dobili slobodan dan, no u četvrtak kada su se vratili na trening Modrić zbog bolova nije vježbao na travnjaku s ostalima nego samo u teretani. U petak se pridružio saigračima no već u subotu ujutro nije mogao trenirati te je maknut s popisa igrača za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu protiv Eibara.

Ovo je njegova treća ozbiljnija ozljeda od kada je u avgustu 2012. stigao u Madrid iz londonskog Tottenhama. I dok prve dvije sezone nije imao fizičkih problema, 2015. je pauzirao nekoliko mjeseci nakon ozljede u aprilu na utakmici protiv Malage te u novembru na utakmici Italije i Hrvatske.