Nogomet
0

Van Persie: Moramo biti oprezni, ni Brazil nije dao gol Meksiku

Totalsport
Robin van Persie (Foto: EPA)
Robin van Persie (Foto: EPA)
Kapiten holandske nogometne reprezentacije Robin van Persie pozvao je na oprez uoči utakmice protiv Meksika, priznavši da je impresioniran igrom ekipe koju vodi Miguel Herrera.

Dok su Holanđani prvi krug Svjetskog prvenstva u Brazilu zaključili s deset postignutih pogodaka, najviše od svih reprezentacija koje su se plasirale u drugi krug, Meksiko je dosad primio samo jedan gol. Upravo je defanzivna snaga Meksika ono što brine Van Persieja uoči međusobnog dvoboja osmine finala u nedjelju u Fortalezi.

"Meksikanci su igrali stvarno dobro i ostali neporaženi u grupi A. Čak im ni Brazil nije mogao dati gol. To govori jako puno o njihovoj kvaliteti. Osim toga, igrat će u uvjetima na kakve su navikli", upozorio je napadač Manchester Uniteda.

"Moramo biti na oprezu i spremni na sve situacije. Nemamo apsolutno nikakvog prostora za greške. Moramo ih svesti na minimum i istovremeno iskoristiti greške našeg suparnika. Ne razmišljamo daleko unaprijed u ovom trenutku, samo se želimo koncentrisati na utakmicu koja je pred nama", dodao je Van Persie.