Nogomet
0

Van Persie i Villas-Boas najbolji u Premierligi u decembru

Totalsport
Andre Villas-Boas
Andre Villas-Boas
U mjesecu decembru, uvijek natrpanom utakmicama u engleskoj Premierligi, najbolji su bili Holanđanin Robin van Persie, napadač Manchester Uniteda, te trener Tottenhama Andre Villas-Boas.

U šest utakmica Uniteda tokom posljednjeg mjeseca 2012. godine Van Persie je postigao pet pogodaka, a definitivno je najviše u pamćenju ostao onaj protiv gradskog rivala Cityja. Tada je Van Persie zabio u drugoj minuti nadoknade za pobjedu 3-2 Fergusonove ekipe

"Bio je to sjajan mjesec za nas u Unitedu. Ima perioda u životu kada vam sve ide od ruke, a baš je nama takav bio decembar", rekao je holandski napadač.

Kod trenera je najbolji dojam ostavio Portugalac Villas-Boas koji je vodio svoj Tottenham do četiri prvenstvene pobjede, a izgubila je londonska ekipa jedino od Evertona i to propustivši vodstvo od 1-0 u samoj završnici. Everton je tada u zadnjem periodu duela postigao dva pogotka.

"U decembru smo napravili veliki skok. Došli smo do trećeg mjesta, kojeg smo ciljali od starta sezone. Važno je nastaviti ovako dalje", rekao je Villas-Boas.