Nogomet
0

Van Gaal želi na klupu Njemačke, Španije ili Argentine

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
Trenera Bayerna Louisa van Gaala očito i dalje peče neuspjeh koji je doživio vodeći nizozemsku reprezentaciju. Stoga je odlučan u namjeri da dokaže da i kao selektor može postići sjajne rezultate.

Van Gaal je sve klubove koje je trenirao vodio do uspjeha, od Ajaxa, preko Barcelone i AZ-a, sve do aktuelne ekipe Bayerna. No, od 2000. do 2002. je bio selektor svoje domovine Nizozemske, koju sasvim neočekivano nije uspio odvesti na Svjetsko nogometno prvenstvo 2002. "Tulipani" su u svojoj kvalifikacijskoj grupi ostali iza Portugala i Irske.

U razgovoru za Kicker nizozemski je stručnjak potvrdio da u Bayernu namjerava ostati najduže do 2012. godine, a tada bi se ponovno želio uhvatiti ukoštac s poslom selektora. Trenutni ga ugovor s bavarskim klubom veže do sljedećeg ljeta, a tada će ga eventualno produžiti samo za godinu dana.

"Želim biti selektor zemlje koja želi osvajati trofeje. To može biti Njemačka, možda Španija, Argentina... Moguće je da ću produžiti ugovor s Bayernom do 2012., a tada preuzeti neku reprezentaciju", poručio je.