Nogomet
0

Van Gaal produžio ugovor s Bayernom za godinu dana

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
U ponedjeljak poslijepodne, nakon što su nogometaši Bayerna doputovali u Basel na dvoboj 2. kola Lige prvaka protiv istoimenog suparnika, njihov trener Louis van Gaal pristao je potpisati novi ugovor.

Dosadašnji, koji mu je istjecao na kraju ove sezone, Van Gaal se obavezao produžiti do ljeta 2012. godine, za godinu dana. Formalnost će biti odrađena po povratku tima u München.

"Radostan sam što ću u Münchenu ostati godinu dana duže. Uvijek je u životu važno pobjeđivati i osvajati. Vrhunski vam klub poput Bayerna to garantuje", rekao je 59-godišnji Holanđanin, otkrivši da je još uvijek gladan novih uspjeha.

Njegova je ekipa, ipak, u krizi. Postigli su Bavarci, aktuelni njemački prvaci i evropski doprvaci, svega pet golova u uvodnih šest bundesligaških kola, zbog čega za vodećim Mainzom zaostaju već deset bodova. Upravo ih je ovosezonski bundesligaški hit prošle subote samouvjereno pobijedio na Allianz Areni 2-1.

"Uvijek najviše volim činiti stvari koje ljudi ne očekuju. Lako je nuditi ugovor kada se pobjeđuje, treba biti hrabar i ponuditi ga nakon poraza. Ovim smo potezom htjeli svima poručiti u kolikoj mjeri vjerujemo našem treneru", rekao je predsjednik Bayerna Karl Heinz Rummenigge (55).

Holanđanin je na kormilo Bayerna stigao u ljetu 2009. godine iz Twentea, te je već u prvoj sezoni ostvario fantastične rezultate. U nju, baš kao ni u ovu, igrači Bayerna nisu startali dobro.